Utekök med grill

 

När de första solstrålarna börjar smälta bort snön på uteplatsen så kommer längtan till att få vara utomhus efter vinterns innesittande. Om det annars inte är roligt att städa så känns det som ett roligt projekt att städa och göra fint i trädgården och ta fram utemöblerna. Bland alla prylar som plockas fram är den obligatoriska utegrillen. Det må vara en träkolsgrill, gasolgrill eller elektrisk grill, men en grill finns det alltid.

När det är dags för en ny grill

Inte sällan visar det sig att grillen som var så fin förra året är en rostig pjäs med flagnande färg och i värsta fall så finns inte gallret kvar, det är dags för en ny investering. Istället för att välja det enkla alternativet att åka till varuhuset och köpa en ny grill kan du fundera på en mer permanent lösning och bygga ett utekök med grill. Här kan du välja lite olika ambitionsnivåer men ett utekök i trädgården behöver inte vara komplett med vatten och diskho utan fokus kan ligga på att ha en grill monterad i ett lagom stort bord för att få stora berednings- och avställningsytor.

Tänk på detta

Tänker du bygga själv ska du tänka på att konstruera ramen i ett material som tål att vara ute. Enklast är att snickra en ram av tryckimpregnerat trä och använda olika beslag för att sammanfoga ramen. Även skivan överst måste vara av ett tåligt material, någorlunda billigt är galvaniserad plåt som håller i evighet och är lätt att hålla rent. Beställ hos din lokala plåtslagare en plåt som passar till din ram och med ett hål för din grill. Ditt nya utekök kommer att ta din sommarmatlagning till helt nya höjder. Inspiration finner du på nätet där det finns massor av byggtips och ritningar.